Houtrot Behandelen

Bescherming van uw hout

Houtrot behandelen is een klus met hoge prioriteit. De meeste mensen komen er pas laat achter dat er houtrot aanwezig is en hierdoor is het kwaad meestal al geschied. Maar hoe ontstaat houtrot en waarom komt u hier vaak zo laat achter? Indringend vocht is de boosdoener voor het rotten van het hout. Het vocht nestelt zich in het hout, waardoor er schimmels ontstaan. Deze schimmels banen hun weg door het hout en vreten zich door de binnenkant. Het vervelende is echter dat houtrot slecht te herkennen is vanaf de buitenkant, waardoor u het pas laat doorheeft. Dit zorgt er vaak voor dat als u eenmaal merkt dat er houtrot aanwezig is, dit meestal al in een gevorderd stadium is. Het hout kan al zodanig zijn aangetast, dat er al ernstige schade is opgelopen. Er kunnen bijvoorbeeld scheuren in het hout zijn ontstaan. Wilt u uw houtrot repareren of door een expert uw hout laten inspecteren? Honkoop bouwservice is úw specialist. 

Houtrot repareren

Houtrot behandelen en voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, maar wat als u al te laat bent? Wat als het hout al zo gerot is dat het niet meer te voorkomen is? Dan hebben wij goed nieuws. Houtrot is gelukkig goed te behandelen. Allereerst wordt er gezocht naar de oorzaak van het houtrot. Het is belangrijk dat deze verholpen wordt, om houtrot in te toekomst te voorkomen. Mogelijk is de verflaag beschadigd of zijn de kitnaden niet meer intact. Na het opsporen van de oorzaak is het houtrot behandelen de volgende stap. Het is van belang dat al het gerotte hout verwijderd wordt, maar ook de onderdelen eromheen. Het gevaar is namelijk dat er nog schimmels aanwezig zijn in het gezonde hout, die alsnog voor problemen kunnen zorgen, als dit niet verwijderd wordt. Vervolgens wordt het weggehaalde hout weer opgevuld, waardoor het er weer zo goed als nieuw uit ziet. Als de schade echter al in zo’n gevorderd stadium is en houtrot behandelen is niet meer mogelijk, kunt u ervoor kiezen om het hout volledig te laten vervangen. Een timmerman zal u hierover adviseren. 

Specialist in houtrot

Honkoop bouwservice is een ervaren partner op het gebied van timmerwerk, houtrot en schimmel bestrijden. Door onze jarenlange ervaring in het vak hebben wij al talrijke soorten houtrot behandeld en weten daarom precies welke techniek we moeten toepassen. Onze medewerkers zijn experts in houtrot repareren en hebben alle kennis in huis om te zorgen voor een strak en gerenoveerd eindresultaat. We houden van transparantie en vinden het dan ook belangrijk om u te allen tijde op de hoogte te houden van de stappen die wij in uw project zetten. Door onze deskundigheid weten wij de houtrot in mum van tijd te verhelpen, waardoor uw zorgen worden weggenomen. Hierdoor bent u dus gegarandeerd van de beste kwaliteit én ook nog eens in een korte tijd. Daarnaast vinden wij service ontzettend belangrijk. Mocht er iets niet naar uw zin zijn, kunt u altijd contact met ons opnemen. Samen zorgen we ervoor dat uw hout weer helemaal gezond is. 

Houtrot behandelen

Nu houtrot repareren? 

Is uw hout al enige tijd donker van kleur en voelt het zacht aan? Dan kan het goed zijn dat u houtrot heeft gevonden. Het is echter belangrijk om dan zo snel mogelijk actie te ondernemen. Wij komen graag naar u toe om de situatie te bekijken. Zo zullen wij het houtrot opsporen en u adviseren over de behandeling van dit hout. Zo kan in veel gevallen houtrot behandelen nog mogelijk zijn, terwijl de schade soms al te erg is. Bent u op zoek naar een ervaren vakman om uw hout weer gezond te maken? Wij helpen u graag verder met onze expertise. Vraag nu een offerte aan op onze website of neem contact op met een van onze medewerkers. Graag stellen wij een plan van aanpak voor uw houtrot herstel. 

Honkoop Bouwservice

Sperwerhoek 48
2743 GC Waddinxveen

Telefoonnummer

06-15906768

E-mailadres

info@honkoopbouwservice.nl

Maak kennis met onze unieke werkwijze